University


about UiTM CAMPUS PUNCAK PERDANA

UiTM Kampus Puncak Perdana ditubuhkan pada tahun 2004 sebagai kampus satelit Shah Alam dengan dua buah fakulti yang menawarkan program pengajian akademik iaitu Fakulti Pengurusan Maklumat dan Fakulti Filem, Teater & Animasi. Pada awal tahun 2005, kampus ini telah menerima pelajar-pelajar dari Fakulti Filem, Teater dan Animasi. Walaupun lokasi pembelajaran mereka terletak di Seksyen 13 (Stadium Shah Alam).Fakulti tersebut telahpun berpindah sepenuhnya ke Puncak Perdana sekaligus menjadikan bangunan blok 6 sebagai fakulti rasmi mereka.


Kolej Kediaman Jasmine Kampus Puncak Perdana dibuka pada 12 April 2004. Ia mempunyai 5 blok kediaman yang terletak di tengah-tengah Kampus Satelit UiTM Puncak Perdana, Seksyen U10, Shah Alam. Kolej ini menyediakan penempatan untuk pelajar-pelajar dari 2 buah fakulti iaitu Fakulti Pengurusan Maklumat & Fakulti Filem,Teater & Animasi. Kolej ini berkapasiti menampung seramai 2870 pelajar iaitu pelajar siswi ditempatkan di blok J2, J3, J4 dan Halaman A, B, C blok J5 manakala pelajar siswa ditempatkan di blok J1 dan halaman D Blok J5. Kolej Kediaman Jasmine UiTM Puncak Perdana terletak di tepi jalan antara Bukit Jelutong dan Bandar Baru Puncak Alam.


Pengurusan Kolej Jasmine mempunyai 3 sub-unit dengan kekuatan 36 anggota yang terdiri dari kalangan staf dan juga pelajar. Sub-unit ini bertindak bagi melancarkan proses dan aktiviti-aktiviti di kawasan kolej. Staf Residen Kolej (SRK) adalah staf yang dilantik untuk menjalankan tanggungjawab kolej diluar tugas hakiki mereka. SRK bertindak sebagai pegawai HEP untuk menjaga sahsiah rupa diri, pembangunan pelajar dan kebajikan pelajar yang menghuni kolej kediaman manakala Jawatankuasa Perwakilan Pelajar Kolej (JPK) ialah pelajar-pelajar yang telah dilantik oleh Bahagian Hal Ehwal Pelajar untuk menjadi wakil perhubungan di antara pengurusan kolej dan pelajar. JPK juga bertanggungjawab merancang aktivit-aktiviti untuk mengimarahkan kawasan kolej.

No.LevelSchool/InstitutionYearResult/CGPA
1. Bachelor of Information Science (Hons) Information Library Management UiTM Puncak Perdana Shah Alam, Selangor2018-Present

FORM 6


background of SEKOLAH MENENGAH KUBONG LIMBANG, SARAWAK

Sekolah Menengah Kebangsaan Kubong atau nama ringkasnya SMK Kubong, merupakan sebuah sekolah menengah kebangsaan di Limbang, Sarawak. Sekolah Menengah Kebangsaan Kubong menawarkan "dual language program" atau pendidikan subjek Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris. SMK Kubong juga menawarkan Kelas Rancangan Khas sehingga tahun 2019. Sekolah Menengah Kebangsaan Kubong ini ditubuhkan pada tahun 2004 dan mula beroperasi pada tahun yang sama.


Pada tahun 2009, Sekolah Menengah Kebangsaan Kubong Bukit Empas memiliki 408 pelajar lelaki dan 498 pelajar perempuan, menjadikan jumlah keseluruhan murid seramai 906 orang. Ia mempunyai seramai 78 orang guru. Pada tahun 2019, SMK Kubong tersenarai sebagai salah sebuah sekolah berprestasi tinggi di Sarawak[1], dan berjaya mencatatkan nilai GPS 3.53.

No.LevelSchool/InstitutionYearResult/CGPA
1.Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM)SMK Kubong Limbang2016-2017CGPA:2.83
Pengajiam Am : B+ (3.33)

Bahasa Melayu : B (3.00)

Geografi :C+ (2.33)

Pengajian Perniagaan :B- (2.67)

MUET : Band 3

HIGH SCHOOL


background of SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SERI PATIAMBUN LIMBANG, SARAWAK

Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Patiambun, Limbang telah mula beroperasi pada tahun 1983. Pembukaan secara rasminya telah disempurnakan oleh Yang Berhormat Datuk Dr. Sulaiman Daud mantan Menteri Pelajaran Malaysia pada tarikh 22 Julai 1984. Sekolah ini pada mulanya dikenali sebagai Sekolah Menengah Kerajaan (Bahasa Malaysia) Limbang. Namanya telah ditukarkan kepada Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Patiambun pada tahun 1989 bersempena lokasinya yang terletak di Kampung Patiambun.


Pada 2009, Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Patiambun Limbang memiliki 569 pelajar lelaki dan 558 pelajar perempuan, menjadikan jumlah keseluruhan murid seramai 1127 orang. Ia mempunyai seramai 75 orang guru

No.LevelSchool/InstitutionYearResult/CGPA
1.Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)SMK Seri Patiambun Limbang20152A- 3B+ 1C 1D 2E
Bahasa Melayu: B+

Bahasa Inggeris: B+

Pendidikan Moral: A-

Sejarah : B+

Mathematics : A-

Additional Mathematics : E

Biology : C

Physics : D

Chemistry : E

2.Penilain Menengah Rendah (PMR)SMK Seri Patiambun Limbang2013 1A 5B 1D
Bahasa Melayu: B

Bahasa Inggeris : B

Mathematics : D

Science : B

Geografi : B

KHB Kemahiran Teknikal : A

Sejarah: B


PRIMARY SCHOOL


background of SEKOLAH KEBANGSAAN MELAYU PUSAT LIMBANG, SARAWAK

Sekolah Kebangsaan Melayu Pusat atau nama ringkasnya SK Melayu Pusat, merupakan sebuah Sekolah kebangsaan yang terletak di D/A Pejabat Pelajaran Gabungan Limbang.

Pada 2009, Sekolah Kebangsaan Melayu Pusat memiliki 351 pelajar lelaki dan 350 pelajar perempuan, menjadikan jumlah keseluruhan murid seramai 701 orang. Ia mempunyai seramai 48 orang guru.

No.LevelSchool/InstitutionYearResult/CGPA
1.Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR)SK Melayu Pusat Limbang20101A 4B
Bahasa Melayu (Pemahaman) : B

Bahasa Melayu (Penulisan) : A

Bahasa Inggeris : B

Mathematics : B

Science : B

Don't forget to follow me!!